ARMAGEDON I PROROČANSTVA O POVRATKU

Sedma i posljednja knjiga Zemaljskih kronika

     Sve otkako je Zecharia Sitchin u svojoj prvoj, pionirskoj knjizi Dvanaesti planet oživio sumersku civilizaciju i njezine zapise o Anunnakijima — izvanzemaljcima koji su na Zemlju došli s planeta Nibirua, stvorili čovječanstvo te nam dali civilizaciju i religiju — pitanjima nema kraja. Jesu li bogovi iz davnina još uvijek ovdje ili su otišli? Hoće li se vratiti? Hoće li se dogoditi još jedan potop ili apokalipsa kada Nibiru ponovno dođe do Zemlje? Što je s “planetom X” i majanskom 2012. godinom? Što je s Isusom?

      U Posljednjim danima, remekdjelu za koje je bilo potrebno trideset godina istraživanja, Sitchin se usuđuje dati odgovore predstavljajući dojmljive nove dokaze da je prošlost budućnost — da su čovječanstvo i njegov planet Zemlja podložni predodređenom cikličkom “nebeskom vremenu”.

     Slijedeći povijesne događaje od mesijanskog žara i upotrebe nuklearnog oružja u dvadeset i prvom stoljeću pr. n. e., Sitchin rješava povijesne zagonetke poput linija iz Nazce ili podrijetla i važnosti simbola križa, Riba i kaleža, stavlja u pravi kontekst događaje poput Posljednje večere te skrivene znakove poput onih na Da Vincijevoj slici, objašnjava svemirske razloge za vječno središnje mjesto Jeruzalema i — slijedeći korake sir Isaaca Newtona — odgoneta vremenski kod u Knjizi Danijelovoj i Knjizi Otkrivenja te proročanstvima o danu Gospodinovom i posljednjim danima.

 

     U ovom iznimnom i značajnom posljednjem dijelu iz serije Zemaljske kronike Sitchin razbija iluzije i koristi povijest kako bi otkrio što nas čeka u posljednjim danima.