Ova je knjiga prije svega priznanje mom ocu, dr. Maxu Gersonu. On nije bio samo liječnik, nego i pravi iscjelitelj. Posjedovao je duboko razumijevanje temeljne organizacije tog nevjerojatno kompleksnog i divnog organizma koji je ljudsko tijelo i kroz svoju je genijalnost naučio kako obnoviti i izliječiti one čije je zdravlje propadalo. Nije samo iscjeljivao, već se nadao da će donijeti zdravlje cijelom svijetu, okončati bolest i patnje.
Oslanjajući se na njegovo golemo znanje i iskustvo, često smo bili u stanju donijeti potpuno izlječenje te povratak života i zdravlja onima koji su nekada bili proglašeni «neizlječivima» i suočavali se sa smrću ili dugim godinama patnji. U ovoj knjizi želimo iznijeti detalje njegovog pristupa onima koji će ih iskoristiti kako bi se vratili sretnom i produktivnom životu.
    –Charlotte Gerson u uvodu knjige

Već preko trideset godina preporučujem Gersonovu terapiju osobama koje se bore s rakom i nijednom nisam imao razloga to požaliti. Ovaj novi priručnik o Gersonovoj terapiji najbolji je ikada napisan na tu temu: sveobuhvatan, ažuran, iscrpno potkrijepljen i vrlo čitak. Objašnjava terapiju učeći vas točno kako da ju sami provodite. I najvažnije od svega, Liječenje na Gersonov način govori o liječenju i drugih kroničnih bolesti osim raka, uključujući mnoge koje su navodno «beznadne». Nemojte nikome dopustiti da vam tvrdi drugačije: za «terminalne» pacijente postoji mnogo više od nade – postoji Gerson. Ovo je kompendij znanja, temeljen na desetljećima uspjeha, koji ćete htjeti podijeliti sa svima koje znate.
   – Andrew W. Saul, pomoćni urednik,
   Journal of Orthomolecular Medicine