Na čiju smo genetsku sliku stvoreni?

Od svoje prve knjige Dvanaesti planet Zecharia Sitchin je tvrdio da biblijski Elohimi koji rekoše „Načinimo čovjeka na svoju sliku, sebi slična” bijahu bogovi Sumera i Babilona, Anunnaki koji su došli na Zemlju sa svojeg planeta Nibirua.

 

Čovjek (Adam) - pisao je Sitchin - bio je načinjen genetskim inženjeringom, ubacivanjem gena Anunnakija u gene postojećeg hominida prije nekih 300.000 godina. Zatim, prema Bibliji, u danima prije Potopa, a također i poslije, „na zemlji su bili Nefili” odnosno divovi. Oni su se ženili s ljudskim kćerima koje su rađale one „od starine po snazi glasovite ljude”. Veoma pomno i detaljno Sitchin pokazuje da su to bili polubogovi iz sumerskih i babilonskih predaja. Jedan od njih bio je čuveni mezopotamski kralj Gilgameš koji je tražio pravo na besmrtnost, kao i junak Potopa Noa (babilonski Utnapištim).

Jesmo li, dakle, svi mi potomci polubogova?

 

U ovoj, svojoj posljednjoj knjizi, Zecharia Sitchin tvrdi da danas imamo fizičke dokaze koji mogu potvrditi istinitost tih biblijskih i sumerskih pripovijesti.

 

Prolazeći korak po korak kroz mnoštvo drevnih spisa i artefakata autor vodi čitatelja do 'kaldejskog Ura' i Abrahamova doba gdje su, četiri tisuće godina kasnije na 'svetom' tlu, arheolozi otkrili neobične grobove, jedinstvene zbog obilja i raskoši artefakata u njima sadržanih i desetaka slugu s njima zakopanih. Poznate kao Kraljevske grobnice Ura, ostale su neriješenim misterijem.  

 

Ondje Zecharia Sitchin dolazi do zapanjujućeg zaključka: dvije najneobičnije grobnice bile su posljednje počivalište anunaške božice Puabi i njenog muža Mes.kalam.duga  – poluboga – te prati njihovo genealoško podrijetlo do onih koji su s Nibirua prvi sletjeli na Zemlju.

 

Potom iznosi senzacionalno otkriće koje bi moglo pružiti nepobitan fizički dokaz o prisutnosti izvanzemaljaca na Zemlji u davnoj prošlosti, uz dosad nezabilježenu znanstvenu priliku praćenja 'karike koja nedostaje' u razvoju čovječanstva te uz ključ koji će razriješiti tajne bolesti, dugovječnosti, pa čak i najveće misterije života i smrti. A taj ključ je genom dvoje ljudi koji su posve ili djelomično s drugog planeta, genom koji nam sada stoji na raspolaganju za proučavanje.