U ovoj kultnoj knjizi iz područja popularne znanosti Amit Goswami preispituje u zapadnoj znanosti naširoko uvriježeno vjerovanje da je materija primarna "tvar" kreacije te umjesto toga tvrdi da je svijest istinski temelj svega što znamo i poimamo.

Njegovo objašnjenje kvantne fizike za običnog čitatelja, koje je u Kirkus Reviews steklo naziv "uzora jasnoće", postavlja temelje za putovanje prema otkriću kroz dobro poznati teren znanosti i religije, isprepletenu prirodu uma i tijela te našu međusobnu povezanost sa svim stvorenim.

 

"Goswami se koristi suvremenom fizikom za ponovno uspostavljanje značenja, smisla i usmjerenja u univerzumu. Svemir svjestan sebe uzbudljiva je sinteza znanosti i duhovnosti, napisana iz srca."

- Dr. Larry Dossey,

Autor knjige Healing Words and Space, Time & Medicine

 

O AUTORU:

Dr. sc. AMIT GOSWAMI je profesor fizike na Institutu za teoretske znanosti Sveučilišta Oregon. Autor je brojnih znanstvenih radova te nekoliko svjetskih bestselera iz područja popularne znanosti. Svemir svjestan sebe njegova je prva knjiga, a slijede Physics of the Soul, The Visionary Window, The Quantum Doctor i  How Quantum Activism Can Save Civilization.