ČOVJEČANSTVO JE NA PRAGU SPONTANE EVOLUCIJE

Gospodarski slom... ekološka kriza... očigledno beskrajni ratovi. Svijet je u kritičnom stanju.
Svi smo čuli priče o ljudima koji su doživjeli naizgled čudesno izlječenje od raznih bolesti, no može li se isto dogoditi s našim svijetom? Prema avangardnom biologu dr. sc. Bruceu H. Liptonu, to ne samo da je moguće nego se već i zbiva. Posvuda oko nas ima pokazatelja da samo što nismo načinili nevjerojatan korak naprijed u razvoju ljudske vrste. U knjizi Spontana evolucija ovaj svjetski poznati stručnjak iz oblasti nove znanosti pod nazivom epigenetika, zajedno s političkim filozofom Steveom Bhaermanom, nudi nam novu i optimističnu priču o evolucijskoj sudbini čovječanstva.

 

Spontana evolucija otkriva kako će nam promjena našeg razumijevanja biologije i ljudske povijesti pomoći da prebrodimo ova burna vremena te poziva čitatelje da preispitaju:

 

  • neupitne stupove biologije, uključujući nasumičnost evolucije, zakon jačega i ulogu DNK
  • nacrt naše održive, životvorne budućnosti koja je doslovno u nama – šifrirana unutar svake od bilijuna stanica koje čine ljudsko tijelo
  • kako naša uvjerenja o prirodi i ljudskoj prirodi oblikuju našu politiku, kulturu i pojedinačne živote
  • kako svatko od nas može postati skup planetarnih „matičnih stanica” koje podupiru zdravlje i rast našeg svijeta i svake njegove jedinke

 

Napuštanjem starih uvjerenja koja održavaju status quo, te uređivanjem naših života i svijeta na zasadama ove poticajne nove priče doista možemo pokrenuti spontanu evoluciju naše vrste.
Prožeta inteligencijom i duhovitošću, knjiga Spontana evolucija je oštrouman, duhovit i krajnje optimističan pogled na predstojeću sudbinu naše vrste, pri čemu nas tjera da zaigramo aktivniju ulogu u ubrzavanju evolucije čovječanstva.

 

Pohvale za Spontanu evoluciju:

 

Spontana evolucija je prikaz života kakvog smo svi mi željno iščekivali! Uz pravu dozu humora, duhovnosti i stamene znanosti, Bruce Lipton i Steve Bhaerman bacaju holističko, novo svjetlo na civilizaciju koja se rađa. Oni nas vode onkraj urušavajućih gospodarstava i vjerskih krajnosti da bi nam pokazali kako je takav kaos prirodan korak u jednom aktualnom procesu, a ne tragičan kraj jednog uništenog planeta. Čim sagledamo širu sliku, lako ćemo prepoznati prilike za bolji život i bolji svijet. Predvodnička uloga Spontane evolucije sastoji se u tome što nas upućuje na to gdje bi naša učenja o životu, povijesti i civilizaciji trebala započeti. Lud sam za ovom knjigom!
Gregg Braden, autor uspješnica po izboru New York Timesa: Božanske matrice (Divine Matrix) i Fraktalnog vremena (Fractal Time)

 

„Implikacije ove upečatljive knjige imaju potencijal da promijene svijet.”
Deepak Chopra, autor knjige Treći Isus (The Third Jesus)

 

Ova mudra i promišljena knjiga snažan je protuotrov za svakoga tko je pesimističan i utučen zbog naše budućnosti i izazova koji stoje pred čovječanstvom.
Larry Dossey, dr. med., autor knjige Moć slutnji (The Power of Premonitions)

 

Spontana evolucija je knjiga koja može promijeniti svijet i nudi ohrabrujući pogled na sudbinu čovječanstva. Nastala na temelju najnovijih otkrića u znanosti, usmjerava nas u pravcu funkcionalne politike, održive ekonomije i pojedinačne odgovornosti u kontekstu međuzavisne zajednice.
Thom Hartmann, autor knjige Posljednji sati drevnog sunca (The Last Hours of Ancient Sunlight)

 

Spontana evolucija je izvanredna knjiga, životno važna poruka, pa i više od toga; ona utjelovljuje uzročnu evoluciju. Razumijevanjem i usvajanjem mudrih uvida o tome kako priroda funkcionira čovjek može ostvariti željenu budućnost. Budućnost koja izranja iz ove sasvim nove priče izuzetno je privlačna i vjerujem da će nas potaknuti da ispunimo duboku čežnju svojeg srca i ostvarimo više ljubavi, više životnosti i više kreativnosti upravo SADA.
Barbara Marx Hubbard, osnivačica Zaklade za svjesnu evoluciju

 

Spontana evolucija je sjajan spoj znanosti, evolucijske teorije i duhovne svjesnosti koji nudi jedinstven prikaz naše globalne situacije i smjernice za poboljšanje ovog svijeta. Ona ucrtava stazu za globalno 'opamećenje' koje nas može spasiti od planetarne katastrofe, prepoznajući potrebu da mi, kao pojedinci te kao svjetski gospodarski/politički sustavi u kojima djelujemo, moramo proći kroz jedan ubrzani razvoj da bismo uopće opstali.
Rabin Michael Lerner, urednik časopisa Tikkun, predsjednik međuvjerske Mreže duhovnog napretka i autor knjige Lijeva Božja ruka (The Left Hand of God)

 

Spontana evolucija je zemljovid života kakvog smo dugo čekali! S odmjerenom mješavinom humora, duhovnosti i nepatvorene znanosti, Bruce Lipton i Steve Bhaerman bacaju holističko, novo svjetlo na novu civilizaciju u nastajanju.
Gregg Braden, autor uspješnica po izboru New York Timesa, Božanska matrica (The Divine Matrix ) i Fraktalno vrijeme (Fractal Time).

 

Spontana evolucija je avangardna knjiga koja pruža ohrabrujući pogled na sudbinu čovječanstva.
Thom Hartmann, autor knjige Posljednji sati drevnog sunca (The Last Hours of Ancient Sunlight)