Knjiga koju držite u rukama revolucionarno je štivo, inovativno istraživanje znanosti nakane. To je također prva knjiga koja vas, čitatelje, poziva da aktivno sudjelujete. Ona pomoću otkrića vodećih znanstvenika u domeni ljudske svijesti pokazuje da misao utječe i na izvanjske pojave. Misao stvara vlastitu, opipljivu energiju kojom je moguće poboljšati vlastiti život, pomoći drugima i promijeniti svijet.

U „Eksperimentu namjere“ autorica bestselera Lynne McTaggart, nagrađivana novinarka na polju znanosti i istaknuta članica zajednice za izučavanje ljudske svijesti, predstavlja nam uzbudljivu znanstveno-detektivsku priču i vodi nas na put do krajnjih granica ljudske svijesti. Opisuje nam začetnike znanosti o namjeri i rad s timom uglednih znanstvenika iz cijelog svijeta, kao što su fizičar Fritz-Albert Popp s Međunarodnog instituta za biofiziku i dr. Gary Schwartz, profesor psihologije, medicine i neurologije na Sveučilištu u Arizoni, kako bi utvrdila učinke usredotočene skupne namjere na znanstveno mjerljive ciljeve: životinje, biljke i ljude.

„Eksperiment namjere“ je nadogradnja otkrićima autoričine prve knjige „Polje“ u kojoj su zabilježena otkrića koja ukazuju na postojanje kvantnog polja energije. „Polje“ nam je predstavilo sliku isprepletenog svemira i znanstveno objasnilo mnoge ljudske misterije, od alternativne medicine, duhovnog iscjeljivanja, pa do ekstrasenzorne percepcije i kolektivne podsvijesti. „Eksperiment namjere“ na mnogo vam načina pokazuje kako sve te informacije možete primijeniti u svakodnevnom životu.

Nakon opisivanja uzbudljivih otkrića u znanosti namjere, autorica nudi praktični program koji nam olakšava stupanje u kontakt s vlastitim mislima i pojačava moć namjere, a sve kako bismo poboljšali kvalitetu života. Kada uvidite snagu usredotočene namjere i utvrdite kada je najjača, autorica vas poziva da sudjelujete u inovativnom pokusu: vi i drugi sudionici diljem svijeta preko internetske ćete stranice „Eksperiment namjere“, pomoću koje će se koordinirali vaš rad i rezultati, usredotočiti moć namjere na određene ciljeve i tako postati dijelom znanstvene povijesti.

„Eksperiment namjere“ daje nam novu definiciju uloge pisane riječi: to je prva „živa“, trodimenzionalna knjiga. Knjiga i internetska stranica neraskidivo su povezani i tvore centar istraživačkog programa koji financira samoga sebe i čiji je cilj pomoći čovječanstvu. „Eksperiment namjere“ originalno je znanstveno istraživanje u kojem sudjeluju i čitatelji a koje istražuje ljudsku misao kao opipljivu energiju: neiscrpan i jednostavan prirodni resurs s nevjerojatnom moći koja može usredotočiti naš život, ozdravljati, očistiti naše zajednice i poboljšati cijelu Zemlju.

„Eksperiment namjere“ tjera nas na razmišljanje o pravoj prirodi čovjeka. Dokazuje da je sve međusobno povezano, a to nas otkriće navodi da obratimo veću pozornost našim mislima, namjerama i djelima.